Hullámzó nyugati sikerek az Egisnél

Az orosz és kelet-európai piacon bővülő kivitellel, míg nyugati irányban egy visszaesés utáni felemelkedéssel számol az Egis gyógyszergyár.

Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. a forintban számolt forgalmának 2 százalékos bővülésére számít az idén, jövőre viszont már 10-11 százalékkal nőhet az árbevétel a forint árfolyam alakulásának függvényében - mondta Marosffy László vezérigazgató-helyettes a cég csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Jövőre minden piacon, beleértve a nyugati késztermék- és hatóanyagexportot is, növekedésre számít a vállalat. A jelenlegi, szeptember végén záródó üzleti évében viszont ebben az irányban jelentős visszaesést várnak.

A belföldi piacon az idén és jövőre is 5 százalékos növekedést prognosztizált a cégvezető.

Oroszországban és a többi FÁK-államban dollárban számítva az idén 10 százalékkal, míg jövőre 8-10 százalékkal bővül a forgalom. A kelet-európai piacon euróban 8 százalékos növekedést vár a vállalat az idén és jövőre is.

A késztermékek nyugati kivitele euróban számolva az idén várhatóan 35 százalékkal, a hatóanyagkivitel 25 százalékkal esik vissza. A következő üzleti évtől viszont már növekedést vár ezen a területen is az Egis. A jövő évre vonatkozó előrejelzés a késztermékben nulla és 5 százalék közötti, a hatóanyagban 15 százalékos növekedés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.