Hozamcsökkenés a kincstárjegy-aukción

A meghirdetett összegben, csekély hozamcsökkenéssel értékesített likviditási kincstárjegyet hétfői aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az ÁKK a hétfői, az év eleje óta a negyedik alkalommal megrendezett hathetes (likviditási) kincstárjegy-aukción az előzővel megegyező összeget, 50 milliárd forintot hirdetett meg jegyzésre. Az év első két aukcióján 40 milliárd forint volt a meghirdetett összeg.

Az elsődleges forgalmazók a mostani aukción meghirdetett D120418 jelű, 2012. április 18-án lejáró papírra mindössze 80 milliárd forint ajánlatot tettek az év eleje óta megszokott 138-148 milliárd forint helyett. Az ÁKK a meghirdetett összegnek megfelelő 50 milliárd forintot fogadott el. 

A két előző aukción a magas jegyzési érdeklődés miatt az ÁKK 10 milliárd forinttal növelte meg az értékesítést, az idei első aukción pedig a meghirdetett 40 milliárd forintot értékesítette. A mostani aukción 7,14 százalékos átlaghozam alakult ki, egy bázisponttal alacsonyabb az előző aukció 7,15 százalékos átlaghozamánál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.