Hosszabb vonatok, több pénztár

Megerősített vonatokkal és a jegypénztárak nyitva tartásának meghosszabbításával próbálja kiszolgálni a légiforgalmi korlátozás ideje alatt, illetve annak feloldása után az utazási igényeket, a MÁV-Start Zrt. Ezért a társaság hétfőn délutáni öt vonatába sorolt be több kocsit.

Többen utazhatnak a Keleti-pályaudvarról 17 órakor induló, és Velencébe kedden 7 óra 16 perckor érkező Venezia EuroNight vonattal. Hosszabb a Wiener Walzer EuroNight is - a vonat 19 óra 5 perckor fut ki Keleti-pályaudvarról és reggel 7óra 20 perckor ér Zürichbe. Több vagonból áll az Ister EuroNight, amely 19 óra 13-kor hagyja el a Keleti-pályaudvar, és reggel fél 11 után ér Bukarestbe.

A MÁV-Start közleménye szerint a menetesítő járatok között van a Keletiből este nyolc előtt két perccel induló, és reggel 8 óra 54-re Berlinbe érkező Metropol EuroNight. De a megerősített vonatok között találjuk a Kálmán Imre EuroNight is - a vonat 21 óra 5 perckor indul a keletiből és kedden negyed hétre érkezik Münchenbe.

A nemzetközi pénztárak közül hétfőn meghosszabbított nyitva tartás szerint működik a Nyugat és a Keleti pályaudvar pénztára. Az előbbi 7 óra harminctól 20 óráig, az utóbbi héttől, este nyolcig várja az utazni szándékozókat.

A nemzetközi menetjegyek megvásárlására reggel kilenctől 18 óráig biztosítanak lehetőséget a MÁV-Start Menetjegyirodában (V. kerület, József Attila utca 16.). De a társaság közleménye szerint a külföldi vonatozásra jogosító biléták 3 óra 35 és nulla óra öt perc között a Kelenföldi, a nap 24 órájában a keleti pályaudvaron is megválthatók.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.