Hosszabb lesz a kamionstop

Hét órával meghosszabbítják a kamionosok hétvégi kényszerpihenőjét: a közlekedési tilalom kezdetét július első szombatján hozzák előbbre. A nehéz tehergépjárműveknek a közelgő hétvégén szombaton este 22 óra helyett már délután 15 órakor a parkolókba kell vonulniuk.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlése szerint a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik, valamint mezőgazdasági és egyéb vontatók, lassú járművek, e járművekből és pótkocsikból álló járműszerelvények forgalmának korlátozását közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok indokolják.

A kamionstop időtartamának nyári kiterjesztését a visszaeső szállítási igények teszik lehetővé. A tehergépkocsik júliusban és augusztusban főszabály szerint szombat délután 15 óra és vasárnap este 22 óra között nem közlekedhetnek a magyarországi utakon.

A kamionstopot az érintett szakminiszterek veszélyhelyzetben felfüggeszthetik. Az intézkedésre az utóbbi években az országos tiszti főorvos által elrendelt, legalább másodfokú hőségriasztás adott okot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.