Hőség van, kamionstop nincs

Elmarad a kamionstop a hétvégén. A kánikula miatt július 4-én és 5-én a nehéz tehergépkocsik korlátozás nélkül közlekedhetnek.

A közúti fuvarozók életét megkönnyítő lépést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági megfontolásokkal magyarázta. A tárca közleményében emlékeztetett: a főszabály szerint, a kamionstop szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben a hétvégén. A közlekedési korlátozást azonban veszélyhelyzetben fel lehet függeszteni.

Ilyen döntés született július 3-án is, miután az országos tisztifőorvos az érkező hőhullám miatt 3. fokozatú hőségriasztást rendelt el 2015. július 8-án éjfélig. A nemzeti fejlesztési miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével átmenetileg felfüggesztette a kamionokat az utakról a parkolókba száműző rendelet végrehajtását.

A közlemény szerint, a járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk.  A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.