Hongkongba menekülnek Japánból a multik

Gyorsított eljárásban adják ki HongKongban a munkavállalásra is jogosító vízumokat, mert a multicégek magas beosztású vezetői Hong Kong-ba tennék át munkahelyüket.

Eddig több mint 250 magas beosztású vállalati vezető kapott hongkongi munkavállalásra jogosító vízumot - idézik az elmúlt két hét beszámolóit a nemzetközi üzleti lapok. Bizonyos esetekben a hatóságok gyorsított eljárást is bevezettek - számolt be a South China Morning Post című hongkongi lap. A lap szerint a bevándorlási hatóság 270 kérelmet hagyott jóvá és további 300 vár elbírálásra. 

A bevándorlásiak főnöke, Eric Chan Kwok azzal indokolta a gyorsított ügyintézést, hogy ezek az emberek, azzal, hogy HongKongban dolgoznak, gazdasági hasznot hoznak a speciális igazgatási övezetként működő kínai államnak.

Az érintettek többségükben a pénzügyi szektorban dolgozó multinacionális vállalatok vezető menedzserei, a cégvezetésben, illetve elemzői, stratégiai területen dolgozók. Fizetésük magyar forintra számítva 2,5 - 3  millió forint között van.  Európaiak, amerikaiak és japánok is költöznek a szigetre, amely ma az Ázsia pénzügyi központja címért versenyben van a hihetetlen fejlődési tempót mutató Sajnghaj-jal. Chan szerint a  példátlanul gyors intézkedésre azért is szükség volt, mert a Tokiót elhagyni tervező értelmiségiek több lehetőséget, célállomást fontolgattak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.