Homoklopó szálloda

Homoklopással vádolnak egy szállodát Mexikóban, öt emberét letartóztatták.

A hotel Cancúnban van, a híres tengerparton, melynek azonban homokja megcsappant 2005-ben, amikor egy hurrikán - a Wilma -  egyszerűen felkapta és elvitte a nagyját. A mexikói kormány 19 millió dollárt - 4 milliárd forintot - költött a föveny pótlására, a  tengerfenékről szivattyúztatott fel homokot és teríttette aztán szét a parton. Csakhogy azóta folyamatosan fogy a homok, el-elmossa a víz.

A Gran Caribe Real Hotel komparatív előnyt csinált ebből: azzal hirdeti magát, hogy neki van homokja, amelyre azonban - a hatóság  szerint - törvénytelenül tett szert. Egyrészt felpumpált a tengerfenékről - engedély nélkül és a környezetvédelemre fittyet  hányva -, másrészt olyan gátakat épített strandja mentén, amelyek nem engedik a homokot elszökdösni más szállodák strandjaira.

A minap aztán lecsapott a rendőrség: mintha csak gyilkosság történt volna, úgy nézett ki a szálloda strandja a helyszínelés  lezárásához használatos rendőrségi szalagoktól. Ráadásul felfegyverzett haditengerészek is biztosították a terepet. A hotel vendégei közül jó páran igencsak dühösek lettek amiért homoklopkodás miatt elvágták őket közvetlen strandjuktól, elvégre éppen azért vettek ki tengerparti szobát.

Mexikói katona őrzi a homokot
A Mexican soldier stands guard behind a police tape that reads "No Trespassing" at a beach in Cancun July 30, 2009. Mexico?s Federal Environmental Protection Agency, together with the Federal Police and Navy, closed down parts of a beach after two hotels were investigated for illegal land reclamation in the popular tourist destination of Cancun. Five employees in charge of sand dredging were arrested by authorities, according to local media. REUTERS/Gerardo García (MEXICO POLITICS MILITARY TRAVEL ENVIRONMENT CRIME LAW IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.