Holland lesz az új FIAT-Chrysler

Hollandiában hozza létre székhelyét az új Fiat Chrysler Automobiles vállalat, melynek részvényeit New Yorkban és Milánóban jegyzik majd - közölte szerdán Torinóban a Fiat. Az új konszernnek adózási okokból Nagy-Britanniában is lesz egy központja.

A Fiat 2013-ban kizárólag a többségi tulajdonában lévő Chrysler hozzájárulásával tudott 1,95 milliárd euró nyereséget elérni. A vállalat 2014-ben ennél alacsonyabb profitra számít.

A Fiat és a Chrysler teljes fúzióját követően az egész konszern új név, a "Fiat Chrysler Automobiles" és új logó, az FCA alatt, teljesen átszervezett struktúrában működik majd tovább. "A Fiat Chrysler Automobiles létrehozásával új fejezet kezdődik a konszern életében" - mondta John Elkann, a Fiat igazgatótanács elnöke. "A különbözőségeinket kemény és céltudatos munkával erősségünkké formáltuk át és eltávolítottuk az útból a nemzeti és kulturális ellenállásból származó akadályokat" - tette hozzá Sergio Marchionne, a Fiat és a Chrysler vezérigazgatója.

Az FCA döntésével olyan más nagy globális konszernek, mint az Airbus, a Renault-Nissan és az Ikea példáját követi, amelyek szintén Hollandiában hozták létre központjukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.