Hol ne vásároljon? Az NFH szerint kerülni kell a Redcoon Webáruházat

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint a fogyasztók tartózkodjanak a http://www.bolthely.hu/redcoon/ cím alatt elérhető Redcoon Webáruházból történő vásárlástól a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) felhívása szerint a jelenleg is elérhető weboldal feltűnően kedvező áron kínál különböző háztartási gépeket megvételre.

A hatóság tájékoztatása szerint az utóbbi napokban  egyre több fogyasztó számolt be arról, hogy a Redcoon Webáruháznál a megrendelt és kifizetett terméket az áruház nem szállítja le, a megadott elérhetőségen pedig már nem lehet a kapcsolatot felvenni velük.

A problémát jelző panaszos szombaton rendelt meg egy hűtőszekrényt, átutalta a vételárat, de terméket nem kapott, és nem is kereste senki, a megadott címeken pedig nem tudott senkit elérni. Azóta több fogyasztó jelezte, hogy hasonlóan járt az említett webáruházzal, ezért már rendőrségi feljelentést is tettek a céggel szemben - tudatta a fogyasztóvédelmi hatóság.

Az NFH arra hívja fel a figyelmet, hogy a Redcoon neves német webshop akár a magyar fogyasztók előtt is ismert lehet. A német cég megerősítette, hogy nincs magyar leányvállalata, vagy itteni szerződött partnere, így az azonos név vélhetően csak manipuláció - írja a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.
Az NFH közölte: az ügyben vizsgálatot indítanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.