Hó végén itt az iPhone6?

Augusztus 29-én jöhet a hatos iPhone. A mobilszolgáltatóknak már szóltak.

Több mint valószínű, hogy augusztus végén nagyobb sebességfokozatba kapcsol az Apple. Legalábbis erre utal, hogy az Appleblog információi szerint augusztus 29-ét lestoppolta a cupertínói technológiai cég a partnerei életében, így a mobilszolgáltatóknál is.

AFP

Az évek óta az Apple ügyeivel foglalkozó blognak egy nemzetközi mobilszolgáltató – meg nem nevezett – vezetője árulta el, hogy az Apple jelezte: teljes kapacitással készüljenek arra a napra és az azt követő hétvégére, illetve, hogy a marketingesek is izguljanak, valamint megemelték az eladási előirányzatokat, cirka a háromszorosára. Mindez pedig csak egyet jelenthet: új termék érkezik. Ez lehetne iPad, vagy akár új MacBook is, de a legvalószínűbb, mivel a mobilcégeket is bevonták a riadóláncba, hogy iPhone lesz a jövevény, méghozzá a várakozások szerint a hatos. Vagy az is lehet, hogy airnek fogják hívni.

Ha ez így lesz, az szenzációs fogás a cégtől, amelyik mindig is kiválóan értett a termékei iránt vonzalom fenntartásához. Szeptember első napjaiban ugyanis nyílik a berlini IFA szórakoztatóelektronikai kiállítás, amelyre a Samsung és az LG, de még a kínai Huawei is termékbemutatókat szokott időzíteni. Előtte két-három nappal iPhone-t bemutatni meglehetős kellemetlenkedésnek számít, elvégre marketing-aktivitásban ezzel kifogják a szelet a versenytárs vitorlájából. Erre az évre egyébként még egy jelentős bemutatót tervez az Apple, legalábbis a pletykák szerint.

Amelyen várhatóan olyan számítógépeket mutatnak be a Macbook sorozatból, amelyek óriási technológiai előrelépést nem jelentenek majd, de jelentősen lejjebb lépnek a Macbookok jelenlegi, elég magas árszintjéről. A nemzetközi technológiai fórumok szakértői szerint várható, hogy az átlagos igényű felhasználóknak szánt Macbook Air sorozat ezentúl saját fejlesztésű Apple processzorokkal érkezik majd, hiszen a jelenleg forgalomban lévő A7-es jelzésűről azt mondta Tim Cook vezérigazgató, hogy az már megállná a helyét egy asztali gépben. Miért ne tehetnék bele tehát egybe, csak próbaképp.

Az Air sorozat kedvelői ugyanis nem óriási erőre, videóvágó képességre és hasonlókra mennek, hanem átlagalkalmazások gyors működésére, valamint hosszú üzemidőre. Nem igényelnek többet, s örülnek, ha nem kell olyan dolgokért fizetniük, amit nem használnak ki. Az Apple pedig csak alacsonyabb árakkal tud új vásárlóközönséget elérni, valamint a jelenlegi felhasználókat rábírni arra, hogy egy új modell megjelenésekor cseréljék le az addig használt gépüket. Egy átlagos Macbook-felhasználó ugyanis három évig használja a gépét.

37,7 milliárd dollár bevétel és 7,7 milliárd profit – ez volt a mérlege az Apple június végén zárult harmadik negyedévének, minek következtében nyolcmilliárd dollárt fizettek a részvényeseknek. Ebben a negyedévben az iPhone-eladások 35,2 millió darabbal a mélyponton voltak. Az első negyedévben 51, míg a másodikban csaknem 44 millió iPhone talált gazdára a világon. A 2013-as üzleti évben (amely mindig szeptemberben végződik) összesen 149 millió telefont adtak el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.