Hitelnövekedés az FHB-nál

Az FHB Bank-csoport mind lakossági, mind vállalati kihelyezései jelentősen meghaladták az egy évvel korábbiakat, az előbbiek 5,3 milliárd forintos összege 54, míg az utóbbiak 9 milliárdja 45,1 százalékkal lett magasabb.
A lakossági kihelyezések többségét – írja a Világgazdaság – a közel 2,3 milliárdnyi lakáshitelek adták. Tovább tisztult a bank hitelportfoliója, ami a növekvő új hitelkihelyezésekkel együtt a problémás hitelek arányát a 2014. év végi 20,2-ről március végére 13,5 százalékra csökkentette.

Minimálisan nőtt az FHB-csoport konszolidált betétállománya a 2015 végi 329 milliárdról, az az első negyedév végén 331,7 milliárdot tett ki. Míg ezen belül a vállalati betétek volumene megközelítette a 206 milliárdot, addig a lakossági betétek állománya minimális csökkenve, 126 milliárdon zárt. A betétállománynál nagyobb mértékben bővült az FHB-csoport tagjai által kezelt összes megtakarítás, azok március 31-én nagyjából 835 milliárdot tettek ki, ez éves szinten közel 15 százalékos gyarapodás. A növekedés jelentős részét az értékpapír-számlákon elhelyezett állomány bővülése adta. A Diófa Alapkezelő által kezelt alapok és egyéb portfoliók összesített nettó eszközértéke a negyedév végén meghaladta a 412,5 milliárdot.

Az FHB-csoport közel 1,3 milliárdos konszolidált vesztesége az egy évvel korábbinál 66,4 százalékkal lett kisebb, a banki különadó, illetve egyéb rendkívüli tételek nélkül pedig a negatív eredmény 800 milliót tett ki. Az első pilléres tőkemegfelelési mutató az első negyedév végén 25,89 százalék volt, szemben a 2015. december végi 20,13-mal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.