Hídházat kap Tatabánya

Év végéig lezárul a Biatorbágy-Tata vasútvonal rekonstrukciójának tervezése, amelyben a tatabányai főpályaudvar teljes átépítése és egy vasútállomás átköltöztetése szerepel - mondta a tatabányai polgármester pénteki sajtótájékoztatóján.

Schmidt Csaba (Fidesz) közölte: a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) terveiben a váróterem és a kiegészítő helyiségek a sínek fölött létesülő Hídház nevű építményben kapnak helyet, amelyet tört vonalvezetésű gyalogoshíd-rendszer kapcsol a két városrészhez.

A létesítmény elhelyezésével illeszkedik az elővárosi közlekedésfejlesztési elképzelésekhez, ugyanis a gyalogoshíd közvetlenül kapcsolódik a buszpályaudvarhoz, mindkét végpontjánál személygépkocsi- és kerékpárparkolók létesülnek. A kereskedelemfejlesztéséhez is hozzájárulhat a beruházás, mert a gyalogoshíd kapcsolódást teremt a szomszédos bevásárlóközponttal.

Az átépítés során a vasútállomástól a sínek felett egy gyalogoshidat terveznek a dózsakerti városrész megközelítésére, valamint a vonalon egy aluljáró is épülne állami beruházásban. A kapcsolódó utakat az önkormányzat építené meg, ezzel összeköthető lenne a vágányok két oldalán található Bánhida és Sárberek városész, amelyek között jelenleg csak több kilométeres kerülővel lehet közlekedni.

A tervek szerint Alsógalla megállóhelyet 900 méterrel távolabb költöztetik Tata irányába, az új kormányhivatal közelébe. Itt ugyanis új buszos átszállóállomást épít a Vértes Volán - mondta el a polgármester.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.