Hibával javított hiba - ismét elmeszelték az Union biztosítót

Három nap alatt másodszor is elmarasztalta a pénzügyi felügyelet (PSZÁF) az Uniont kötelező biztosítása (kgfb) miatt.

Mint arról kedden beszámoltunk: a PSZÁF hétfőn ötmillió forintra bírságolta a társaságot és jövő évi tarifatáblázatának újbóli közzétételére kötelezte az önrészes kötelező okán, amely a felügyelet szerint nem felel meg a jogszabályi előírásoknak.

Az Union azzal igyekezett kiköszörülni a csorbát, hogy a húsz, illetve harminc százalékos árengedményt egy azonos mértékű, a kármentes vezetés után adható - a társaságnál eddig nem alkalmazott - kedvezménnyel váltotta fel - az erről szóló hirdetmények meg is jelentek ma a Magyar Hírlapban és Népszavában.

A PSZÁF mai határozata szerint azonban a biztosító már nem változtathatott volna tarifáin, az előírások szerint ugyanis a biztosítók csak azokkal a kgfb-díjjakkal dolgozhatnak, amelyeket október végén közzétettek. A felügyelet ugyan most nem szabott ki bírságot, de arra utasította az Uniont, hogy három munkanapon belül (vagyis legkésőbb hétfőn) ismét jelentesse meg jövő évi tarifáit, de immár az önrészes, no és persze a „menetközben" kitalált kármentességi kedvezmények nélkül.

Az Unionnál egyelőre csak igen szűkszavúan kívántak reagálni a határozatra. Maják Viktor kommunikációs igazgató elmondása szerint a felügyelet döntése váratlanul érte és megdöbbentette a társaságot, mivel úgy érezték, az új tarifatáblázatukkal eleget tettek a korábbi előírásoknak. Az Union holnap sajtótájékoztatót tart az üggyel kapcsolatban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.