Hibát találtak a Paksi Atomerőműben

A paksi kettes blokk ma hajnali leterhelését végző szakemberek „tömörtelen szerelvényre” bukkantak. A hibát elhárították, a blokkot ismét felterhelték.

Ma éjféltől rövid időre leterhelték a Paksi Atomerőmű kettes blokkját - közölte az Országos Atomenergia Hivatal (OAH). A teljesítmény csökkentésére egy rutinszerű beavatkozás miatt volt szükség. Az üzemeltető személyzet azonban hibát észlelt - írja a hatóság. Az egyik segédrendszer szerelvényénél ugyanis tömörtelenséget észleltek. Ez nem érte el a biztonsági beavatkozási szintet. Az atomerőmű vezetése a hiba elhárítása mellett döntött.

A leterhelést követően így a hibát megszüntették. A sugárvédelmi ellenőrzés folyamatos volt és a megszokott körülményekhez képest eltérés nem volt tapasztalható. A tömörtelenség megszüntetése és a teljesítménycsökkentés a szigorú biztonsági előírások betartásával történt. A biztonsági rendszerek előírt ellenőrzését követően a blokkot felterhelték.

A teljesítmény változtatása és a tömörtelenség elhárításához szükséges tevékenységek az OAH folyamatos felügyelete mellett valósultak meg - közlik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.