Hiába ígérte Szijjártó, nincs pénz a Mercedes-gyárhoz vezető út szélesítésére

Szijjártó Péter még megígérte, de két nap múlva kiderült, hogy nincs pénz az M5-ös autópályát a Mercedes-gyárral összekötő 52-es főút, és a leendő egyetemi campushoz vezető Izsáki út négysávúsítására.

Múlt pénteken jelentették be, hogy egymilliárd euróért új gyárat épít Kecskeméten a Mercedes. Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter akkor azt ígérte: a kormány jelentős infrastrukturális fejlesztéseket vállal át a kecskeméti önkormányzattól.

Így például az M5-ös autópályát a gyárral összekötő, egyben déli elkerülő útként is szolgáló 52-es főút négysávúsítását erősítette meg. Ugyanehhez a csomaghoz tartozott az Izsáki út kiszélesítése is, ami kulcsszerepet játszik a most alakult Kecskeméti Egyetem leendő campusának kiépítésében.

Csakhogy augusztus 1-jén nyilvánosságra került, hogy számos nagy infrastrukturális beruházással - például az M1-es és az M7-es autópálya kiszélesítésével - együtt pénzhiány miatt ezt a beruházást is kihúzták a támogatási listáról.

A kecskeméti Hírösvény portál emlékeztet rá: az erről szóló megállapodást egyébként Orbán Viktor miniszterelnök írta alá Kecskeméten Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel, amikor az Okos Városok programban pénzosztó látogatáson járt Kecskeméten. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.