Hétszáz új munkahely a nyolcezres román kisvárosban

Több mint 23,7 millió euróból - mintegy 6,3 milliárd forintból - hajt végre beruházást az Arad megyei Kisjenőn (Chisineu-Cris) három külföldi vállalat. A nyolcezer lakosú kisvárosban a befektetés révén több mint hétszáz új munkahely létesül.

Három cég több mint 23,7 millió euróból - mintegy 6,3 milliárd forintból - hajt végre beruházást az Arad megyei Kisjenőn (Chisineu-Cris): az angliai Thermopol, az olaszországi Maschio-Gaspardo és az Abet Laminati vállalatnak összesen 740 alkalmazottra lesz szüksége, írja a kolozsvári Krónika internetes kiadásában.


A Thermopol meglévő üzemét bővíti, és újabb hatszáz dolgozót vesz föl a jelenlegi háromszáz mellé. A cég 5,5 millió euró (1,5 milliárd forint) beruházásból 4,1 ezer négyzetméteren tevékenykedik majd. A kisjenői gyár bővítése a napokban kezdődik. A munka a tervek szerint nyolc hónapig tart majd. A vállalkozás gépkocsiknak és autóbuszoknak gyárt gumi- és műanyag-alkatrészeket, amelyeket Angliába, Franciaországba, Svédországba, Spanyolországba és Németországba exportálnak.

A Maschio-Gaspardo olasz vállalat öt éve gyárt mezőgazdasági gépeket az Arad megyei városban. A jelenlegi háromszázról négyszázra növeli alkalmazottainak számát. A cég kétezer négyzetméterrel bővíti gyárát, összesen 4,2 millió eurós (1,1 milliárd forint) befektetéssel. Terveik szerint az új alkalmazottak már jövőre munkába állnak.

Az ugyancsak olasz Abet Laminati papírból préselt dekorációs termékeket gyárt. Kisjenői befektetésének értéke eléri a 14 millió eurót (3,7 milliárd forint). Negyven alkalmazottat foglalkoztatnak majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.