Hétszáz munkahelyet hoz a kínai Huawei

Komáromban és Pécsett épít gyárat a kínai Huawei Technologies. A távközlési hálózati eszközöket gyártó vállalat összesen hétszáz új munkahelyet teremtene, a termelés az első évben 800 millió, jövőre pedig 1,1 milliárd dollár lesz.

Komáromban és Pécsett gyártóbázist hoz létre a Huawei Technologies, ezzel összesen 700 új munkahelyet teremtve - írja a Világgazdaság. A 2005 tavaszán tett ígéretet beváltó szándék olyannyira komoly, hogy már meg is kezdték a lehetséges dolgozók kiválasztását.

A Huawei egyik kínai gyára. Szemet vetettek ránk
A Huawei egyik kínai gyára. Szemet vetettek ránk

A lap információi szerint a távközlési hálózati eszközöket gyártó ázsiai vállalat összesen 20 ezer négyzetméter területű üzemet épít a két város ipari parkjában, idén 280, jövőre pedig 420 embert kívánnak felvenni. A termelés az első évben 800 millió, jövőre pedig 1,1 milliárd dollár lesz a vállalat képviselői szerint.

A Huawei a héten írt alá optikai hálózati berendezések szállításáról és rendszertámogatásról szóló megállapodást a Magyar Telekommal, a távközlési cég 2009-2013 közötti, összesen 40 milliárd forintos hálózatfejlesztései keretén belül. A vállalat egyébként 2004 óta van jelen Magyarországon, eleinte 6 fős hazai-, a későbbiekben pedig már 100 fős kelet-európai kereskedelmi irányító központjával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.