Hétszáz állás várja a munkanélkülieket Cegléden

Több mint 700 álláshelyet kínál csütörtökön 14 cég Cegléden a munkaügyi központ börzéjén. A mezőgazdaságban, iparban, szolgáltatásban tevékenykedő vállalatok segéd-, betanított és szakmunkásokat, adminisztrációs munkakört betöltőket, pénzügyi, logisztikai szakembereket és mérnököket is keresnek majd.

Több mint 700 álláshelyet kínál holnap 14 cég a ceglédi munkaügyi központban az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) és a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ (KMRMK) börzéjén a Dózsa György u. 1. szám alatt, 9-től 13 óráig.

A mezőgazdaságban, iparban, szolgáltatásban tevékenykedő vállalatok segéd-, betanított és szakmunkásokat, de adminisztrációs munkakört betöltőket, pénzügyi, logisztikai szakembereket és mérnököket is keresnek. A szervezők azokat is várják, akik munkahelyet szeretnének váltani. Öt internetpontnál pedig a világháló segítségével bárki keresgélhet a szélesebb merítésű álláspiacon is. Képző cégek is érkeznek, és az érdeklődők – munkavállalók, munkáltatók egyaránt – tájékozódhatnak a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) nyújtotta lehetőségekről.

Tavaly két hasonló mustrát rendeztek Cegléden, akkor az összesen közel 800 álláskereső közül több mint kétszázan azonnal elhelyezkedtek, négyszázan pedig további interjút beszéltek meg a kiállító vállalatok valamelyikénél.

A ceglédi kistérséghez 15 település, köztük négy város tartozik Dél-Pest megyében. Az elmúlt években a mezőgazdasági termelés, a feldolgozóipar aránya drasztikusan visszaesett, és több iparvállalat is bezárt. A kistérség 7500 munkáltatója közül közel ötezer egyéni, illetve kisvállalkozás.

– A regisztrált álláskeresők közel fele mindössze 8 általánossal vagy az alatti végzettséggel rendelkezik, 58 százalékuknak pedig semmilyen szakmájuk nincs, de azt tapasztaljuk, hogy a legtöbben akarnak dolgozni – mondta lapunknak Madácsyné Somodi Mária kirendeltség-vezető. Tavaly például a 9345 regisztrált ügyfél közül több mint 3500-an találtak munkát, pedig a hátrányos helyzetűnek számító környéket elkerülik például a nagyberuházások.

– A viszonylag sok alacsony végzettségű álláskereső miatt fontos, hogy minél több embert képzésre tudjunk küldeni, illetve hogy segéd- és betanított munkát találjunk számukra – teszi hozzá a szakember.

A ceglédi kistérség regisztrált álláskeresői közt fele-fele arányban vannak a nők és a férfiak, 38 százalékuk részesül valamilyen ellátásban, a szociális törvény alapján közel harmaduk – ez a közép- magyarországi régióban a legmagasabb arány – rendelkezésre állási segélyre jogosult, 35 százalénak pedig semmilyen ellátás nem jár.
– A tervek szerint közmunkára küldhető ügyfeleink nyolcvan százalékának már ebben az évben tudunk munkát biztosítani valamelyik önkormányzatnál – tudtuk meg Madácsyné Somodi Máriától.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.