Hétfő reggelre gyengült a forint

Az euró továbberősödését visszafogja a rekordméretű spanyol munkanélküliségi adat, valamint a spanyol és a görög segélycsomagok körüli bizonytalanság.

Kissé gyengült a forint a hétvégén: az eurót hétfő reggel 282,59 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek esti 281,90 forint után.

A dollár jegyzése hétfő reggel 218,57 forinton állt, szemben a péntek esti 217,99 forinttal, a svájci frankot 233,67 forinton jegyezték 232,98 forint után, a japán jent pedig 2,7430 forinton 2,7375 forinttal szemben.

Az euró árfolyama hétfő reggel 1,2928 dolláron állt a péntek esti 1,2933 dollárral szemben. Az euró/dollár-jegyzés hétfőn várhatóan felfelé korrigál valamelyest a pénteken 1,2884-es jegyzésen elért kétheti mélyponthoz képest a vártnál jobb harmadik negyedévi amerikai GDP-növekedési adatnak köszönhetően javuló befektetői kockázatvállalási hajlandóság miatt. Szintén az euró erősödése mellett szól a pénteken közzétett novemberi német fogyasztóihangulat-index, ami a várakozásokra rácáfolva ötéves csúcsra emelkedett.

Az euró erősödését korlátozó tényezőként hat viszont a munkanélküliségi ráta rekordszintre emelkedésével alátámasztott borús spanyol gazdasági kilátás, az EKB kötvényvásárlási programja iránti spanyol kérelem körül kialakult bizonytalanság, valamint a görög segélycsomag összegének esetleg szükségessé váló megemelése.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.