Hernádit már nem is körözik?

Háttéralku köttethetett Zágrábban, ennek az eredménye lehet, hogy Hernádi Zsolt Mol-vezér fényképe hirtelen eltűnt az Interpol köztörvényes bűnözőkből álló internetes körözési listájáról – derítette ki a Hvg.hu.

A Mol elnök-vezérigazgatóját vesztegetéssel vádolták meg Zágrábban, de a hónapok óta, zárt ajtók mögött zajló Mol–INA-egyeztetésnek a jelek szerint meglett a gyümölcse, hiszen Hernádi Zsolt nincs rajta az Interpol körözési listáján – legalábbis nem található a nemzetközi elfogatóparancsokat is közzé tevő internetes honlapon. A hely megvan, de az olajipari menedzser fényképe és adatai helyett egy csak adatok nélküli űrlapcsonk töltődik be – írja a Hvg.hu.

Mint ismeretes, Hernádi ellen azt követően adták ki a körözést, hogy a cégvezető tavaly szeptember 25-ig nem jelent meg Zágrábban a gyanúsítotti kihallgatásán. A magyar cégvezetőt azzal gyanúsítják, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát kormányfőnek azért, hogy a Mol meghatározó befolyást szerezzen a horvát olajipari cég, az INA irányításában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.