Hernádi-ügy: Orbán ismeri a vádakat, Fellegi nem

A vádakat ismerjük, nem tekintjük kormányközi kérdésnek - ez a miniszterelnök kommentje Hernádi Zsolt ügyében. Hozzátette: a magyar kormány nem járul hozzá a Mol és az INA közötti szerződés semmilyen módosításához. Fellegi a sajtóból tájékozódik.

A vádakat ismerjük, nem tekintjük kormányközi kérdésnek, a vádak tisztázása a bűnüldöző szervek feladata. Ebbe nem kívánunk beleavatkozni, és ebben semmilyen szerepet sem kívánunk játszani – jelentette ki Orbán Viktor a Hernádi Zsolt horvát kiadatását firtató újságírói kérdésre Strasbourgban - az európai parlamenti elnökségértékelő felszólalása után. 

Fellegi Tamás, a szektort felügyelő Nemzeti Fejlesztési Miniszter ezzel majdnem egyidőben a parlamentben, a Gazdasági és Informatikai Bizottság meghallgatása után szintén újságírói kérdésre azt mondta: az ügyhöz semmit nem tud hozzátenni, ő is csak a sajtóból tájékozódott.

Orbán Viktor ugyanakkor az ügy kapcsán kifejtette: a magyar állam határozott tulajdonosi álláspontja az, hogy a Mol és az INA közötti szerződés semmilyen módosításához nem járul hozzá. A Vjesnik című zágrábi napilap internetes honlapján június végén megjelentek szerint a horvát kormány esetleg megvizsgálja annak lehetőségét, hogy felmondják a korábbi kormány és a Mol közötti, az INA többségi részesedéséről szóló szerződést.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.