Hernádi törvénytelennek tartja a horvát elfogatóparancsot

Van jogi lehetőség arra, hogy egyes országok ne tekintsék végrehajthatónak a Horvátország által kiadott elfogatóparancsot - mondta a Mol elnök-vezérigazgatója a Figyelő gazdasági hetilap csütörtöki számában megjelent interjúban.
Hernádi Zsolt a lapnak kijelentette, hogy a nyár közepe óta elhagyhatja Magyarországot. A horvát elfogatóparancsot egyébként a mai napig törvénytelenségnek tartja. Az elmúlt két évben minden vizsgálatnak alávetette magát, és a hatóságnak odaadták a kért dokumentumokat - tette hozzá.

Magyarország és több európai uniós ország számára furcsa, hogy a horvát alkotmánybíróság megsemmisítő döntése után az elfogatóparancs változatlanul életben van - mondta Hernádi Zsolt.

A Mol elnök-vezérigazgatójának ügyvédje az MTI-nek a minap azt nyilatkozta, védencét már nem vádolhatják vesztegetéssel, mivel ha egyszer egy ügyet, egy tényállás alapján, egy hatóság elbírált, ugyanazon tényállás alapján nem lehet eljárást indítani.

A Figyelőnek adott interjújában Hernádi kitért arra is, hogy politikai kockázatokból Szíriában és Kurdisztánban is kijutott a Mol csoportnak, az Aleppó és Damaszkusz közötti gázmezőn a polgárháború kitörése miatt mintegy egymilliárd dollár veszteséget kellett leírniuk. Kurdisztán is háborús övezetté vált, ám egyszer ott is eljön a béke - mondta. Az elnök-vezérigazgató Pakisztánban nem zárta ki a további kutatásokat.

 

A Figyelőben megjelent interjúból az is kiderül: a Mol szintetikus gumigyárat épít Tiszaújvárosban, és további beruházásokat is tervez, akár a szénhidrogén iparon kívül is. A tiszaújvárosi üzemmel Közép-Európában még nem létező technológiát hoznak az országba.

A Mol elnök-vezérigazgatójának ügyvédje az MTI-nek a minap azt nyilatkozta: ha egyszer egy ügyet, egy tényállás alapján, egy hatóság elbírált, ugyanazon tényállás alapján nem lehet eljárást indítani.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.