Helyi kisbeszállítókat keres a Tesco

A Tesco évek óta külön beszállítói program keretében olyan kistermelők áruit is belistázzák, amelyek máskülönben nem tudnának bekerülni a hipermarketláncnál polcaira.

A Tesco idén is folytatja Regionális Beszállítói Fórum programját - adta hírül a cég. Június közepén az áruházlánc a visegrádi rendezvényükre a Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megyében működő helyi termelőket várja.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. 2009 őszén indította el Regionális Beszállítói Fórum programját. Céljuk, hogy segítsék mindazokat a helyi beszállítókat, amelyek ez idáig méretüknél vagy termelési kapacitásuknál fogva nem válhattak országos partnereikké.

Igaz, a teljes Tesco-kínálatban elenyésző az ilyen termelők aránya, így az eddigi három fórumon összesen tíz megye kis- és középvállalkozásaival 230 termék került a Tesco polcaira.

A következő fórum 2011. június 2-án, Visegrádon lesz, amelyen Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megye kis- és középvállalkozóival szeretne megismerkedni az áruházlánc.

A fogyasztói igényeket figyelembe véve a következő termékkategóriákat előállító cégeket várja: csemege hús, tejtermék, pékáru, tésztafélék, konzervek, malomipari termékek, valamint bor és más szeszes italok.

A Tesco itteni kezdeményezése nem minden előzmény nélküli: a cég anyaországában, Nagy Britanniában a helyi áruházkban a cég vásárlói on-line javaslatot tehetnek, milyen helyi termékeket látnának szívesen az áruház polcain.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.