Helycserés támadás az APEH-nél

Veres János pénzügyminiszter vezető tisztségviselőket helyezett át az APEH-en belül. A helycserét az adóhivatal új stratégiájával indokolta.

Veres János pénzügyminiszter december 15-i hatállyal visszavonta Polgár Péter, az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnökhelyettesének megbízását, akit Szikora János az APEH Kiemelt Adózók  Igazgatóságának (KAIG) élére nevezett  ki.

A pénzügyminiszter december 15-től Mogyorósiné Gábor Hajnalkát nevezte ki Polgár Péter helyére, aki eddig az APEH KAIG  igazgatója volt.

A helycserét az APEH új stratégiájával indokolták: a 2008-2012. közötti középtávú stratégiai terv címe: "Szolgáltató  adóhatóság".

Szikora János, az APEH elnöke elmondta: az adóhatóság stratégiája szerint szeretne ügyfélbarát, szolgáltató hivatallá válni, célja az önadózás megkönnyítése. Az APEH alapvető feladata ugyanakkor az államháztartás bevételeinek beszedése, aminek érdekében fel kell lépnie. Az APEH  nem szigorítani akar, hanem a jogszabályok betartatására törekszik -  hangsúlyozta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.