Hefnerrel együtt elkelt a Playboy-villa

A szomszéd milliárdos vásárolta meg a Playboy-birodalom alapítójának híres-hírhedt vityillóját. Vajon összenyitják majd a hátsó kertet?

Elkelt Hugh Hefner 1858 négyzetméteres Los Angeles-i ingatlanja, melyet a szakértők 200 millió dollárra becsültek. A vevőért nem is kellett messzire menni, ugyanis a szomszéd csapott le a birtokra és a villára – még úgy is, hogy örökbérlőnek megkapta hozzá a 89 éves Hefnert is.

A kastélyt idéző villa mindig is értékes ingatlannak számított
A kastélyt idéző villa mindig is értékes ingatlannak számított
Fred Prouser / Reuters

Daren Metropoulos 32 éves üzletember az apja által irányított magántőke-befektetésekre szakosodott Metropoulos & Co elnöke. A szomszédos birtokot 2009-ben vásárolta meg 18 millió dollárért Hugh Hefnertől, és úgy tűnik, jó befektetésnek ítélte az 1921-ben épült villát is, amelyet a Playboy-birodalom alapítója 1971-ben vásárolt meg 1,1 millió dollárért, és alakított át kéjlakká.

A villa (amely kiugrott nyuszilányok szerint belülről teljesen elavult, mert a házi bácsi nem szereti a felújításokat, ráadásul szigorú építési szabályok is vonatkoznak rá) a legdrágábban elkelt Los Angeles-i ingatlan volt hajdanán.

A birtokhoz tartozik teniszpálya, egyedi tervezésű úszómedence, borospince, moziterem és játékszoba is. A legnagyobb vonzereje azonban a falak közt élő mítosz, amely Hugh Hefnerhez és a Playboy világához kapcsolódik.

Az ingatlan értékesítését a Playboy Enterprises évek óta tartó hanyatlása kényszerítette ki. A cég erősen megszenvedte az online pornó elterjedését, s mentőötletként még át is alakították a márkát úgy, hogy a pucér nők helyett az életstílusra helyezték a hangsúlyt a magazinban. A cég jelenleg főként a Playboy-logós termékekből termeli a ki a milliókat.

Szex és macska, két erős márka közösülésének gyümölcse
Szex és nyúlmacska, két erős márka közösülésének gyümölcse
Lucy Nicholson / Reuters

A Metropoulos & Co a márkás fogyasztási cikkekre specializálódott. Ők vásárolták és mentették meg 2013-ban a Hostess nevű rágcsálnivaló-gyártó vállalatot 410 millió dollárért. Mint a Metropoulos testvérek, Daren és Evan annak idején a sajtónak elmondták: a Hostess egy erős amerikai márka, mely milliók kedvenceit gyártja, ezért nem nézhették tétlenül a pusztulását.

A mostani villavásárlást is hasonlóan érzelmes okkal indokolták.

Daren az adásvételről elsőként beszámoló Wall Street Journalnak azt mondta, a Playboy-villa öröksége túlmutat az épület hírnevén, ezért óriási megtiszteltetés az intézőjének lenni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.