Házkutatás a budaörsi Tesco központban

A munkaügyi felügyelők és a rendőrség közös vizsgálatot tartott az áruházlánc központjában. A hivatali gyanú szerint elképzelhető, hogy a Tesco jelentős mennyiségű rendkívüli munkavégzés után járó munkabért tartott vissza a dolgozóitól.

Előbb a munkaügyi felügyelők, majd a rendőrség munkatársai is megjelentek kedden a budaörsi Tesco-nál. A csalás miatt elrendelt nyomozásnak köze lehet a Magyar Nemzetben nemrég megjelent információkhoz, miszerint az új, elektronikus alapon készített munkaidő-elszámolás hibái miatt több százmillió forinttól estek el az alkalmazottak.

Az ellenőrzés kapcsolatban lehet azokkal a korábban megjelent sajtóinformációkkal, amelyek szerint a Tescónál a papír alapú munkaidő-elszámolásról elektronikus módszerre álltak át, de kikapcsolták a rendkívüli munkavégzés bérszámfejtését. A kieső pótlékok miatt állítólag 700 millió forinttól estek el a dolgozók.

Gedeon András, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) szóvivője a Független Hírügynökségnek közölte: a Közép-Magyarországi Munkaügyi Felügyelőség egy bejelentés alapján kezdeményezett vizsgálatot a budaörsi Tesco-ban. A bejelentésben a munkaidő, pihenőidő és szabadságkiadás szabályaival kapcsolatban fogalmaztak meg kifogásokat. A helyszínen délután még tartott a tanúk meghallgatása, a nyilvántartások átvizsgálása.

Arra a kérdésre, hogy az ügy kapcsolatban van-e a Magyar Nemzetben nemrég megjelent információkkal, miszerint az új, elektronikus alapon készített munkaidő-elszámolás hibái miatt több százmillió forinttól estek el az alkalmazottak, Gedeon András azt mondta: a keddi vizsgálat bejelentésre indult, ugyanakkor, mivel az ellenőrzés a nyilvántartásokra is kiterjed, így összekapcsolódhat a sajtóban megjelent üggyel.

Közben délután fél négy körül a rendőrség is megjelent a budaörsi Tesco épületében, házkutatást tartottak. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy a Pest Megyei Főügyészség rendelt el nyomozást csalás megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozással a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot bízták meg. Kedden a bizonyítékok beszerzése érdekében "nyomozati cselekményeket" hajtanak végre. Részletekről a nyomozás érdekében többet nem közöltek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.