Váratlanul kiengedték Tátrait és Császyt

A másodfokú bíróság megszüntette Tárai Miklós és Császy Zsolt előzetes letartóztatását. A sukorói ügyben meggyanúsított volt MNV vezérek a péntek estét már otthon töltötték.

Délelőtt még bilincsben, vezetőszíjon vitték a bíróságra Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatóját, délután már kienegedték az előzetesből Császy Zsolt volt értékesítési és jogi igazgatóval együtt, miután a székesfehérvári bíróságon tanúskodtak abban a perben, amit a magyar állam indított Joav Blum ellenében a sukorói telekcsere szerződés megsemmisítése érdekében.

A két volt MNV-s vezető pont ebben az emiatt indult büntetőügyben lett gyanúsított, miután szeptember elsején házkutatást tartott náluk a Központi Nyomozó Főügyészség, majd elrendelte az előzetes letartóztatásukat. Legutóbb december elején, három hónappal hosszabbították meg ezt a kényszerintézkedést, ám az ezt elrendelő bírói döntést másodfokon most felülbírálták. Ennyit tudott megerősíteni Dezső Antal, Tátrai Miklós védője, valamint Császy Zsolt jogi képviselője is.

A döntésről szóló határozatot még nem kézbesítették az ügyvédeknek, ám azt azonnal végrehajtották, így miután a két férfi tanúskodott a Székesfehérváron zajló perben, hazaengedték őket. Információink szerint a másodfokú bíróság nem tartotta megalapozottnak az előzetes letartóztatás indokaként felhozott okokat, sőt ezeket utólag is kétségbe vonta.

Legutóbb akkor írtunk az ügyről, amikor Tátrai Miklós ügyészségen tett vallomásait ismeretlenek feltették az internetre. Ezek szerint semmi nem utalt arra, hogy Tátraiék bizonyítékokat semmisíthetnének meg, hiszen az ügyészség 2009-nél újabb dokumentumot nem is tárt a volt vezérigazgató elé. E dokumentumok pedig már hónapok óta az ügyészség rendekezésére állnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.