Havi ezret hoz az áramrezsi-csökkentés

Egy átlagos fogyasztású család havi ezer forintot takarít meg a november 1-től hatályos 11,1 százalékos rezsicsökkentés révén - írja az EDF Démász. A lakosságon kívüli kör számlája nem csökken.

A kormányzati jogszabály-módosítások következtében 2013. november 1-jétől 11,1 százalékkal csökkent az áram ára a lakossági fogyasztók számára az EDF Démász szolgáltatási területén is - közölte a dél-magyarországi áramszolgáltató csoport.

A villamosenergia árának csökkenése mellett a hálózathasználat díja a korábbival közel azonos maradt. A törvényben előírt továbbszámlázott tételeket mostantól a lakossági fogyasztóknak már nem kell megfizetni. Így alakult ki a 11,1 százalékos végfelhasználói árváltozás.

Lakossági ügyfeleik november elsejétől áramszámlájuk végösszegében tapasztalják majd a csökkenést, ami átlagos havi 200 kilowattóra (kWh) fogyasztás esetén havonta ezer forint megtakarítást jelent. A 11,1 százalékos mérséklés az ún. „éjszakai” áram egységárára is érvényes.

Az egyetemes szolgáltatásban vételező úgynevezett kisüzleti felhasználók bruttó végfelhasználói ára gyakorlatilag változatlan maradt. Bár a villamosenergia ára számukra is csökkent, a hálózathasználati díj közel változatlan mértékű maradt, a törvényben előírt továbbszámlázott tételek azonban kismértékben növekedtek - hívja fel a figyelmet közleményében a francia hátterű áramszolgáltató.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.