Hatvan új munkahely a vásárosnaményi Berwin-ruhagyárban.

A munkaügyi központ bértámogatási rendszeréből jöttek létre az új munkahelyek.

Bér- és járuléktámogatás révén hatvan új munkahely létesül a vásárosnaményi Berwin Ruhagyárban - jelentette be Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban csütörtökön.

Az üzemben megtartott sajtótájékoztatón az államtitkár kiemelte: a beregi térség legnagyobb foglalkozatójának számító, angol érdekeltségű ruhagyár a gazdasági válság miatt két évvel ezelőtt még munkahelymegtartó támogatásban részesült, az idén azonban már lehetővé vált a már meglévő dolgozói állomány mellé újabb hatvan, elsősorban női dolgozó alkalmazása.

A Berwin Ruhagyár Zrt. a munkaügyi központ hagyományos bértámogatási rendszerét veszi igénybe - mondta Czomba Sándor, hangsúlyozva, hogy a vásárosnaményi üzemegységnél nemcsak a munkahelymegtartás, hanem a fejlesztés lehetősége is megvan. Rezsőfi István, a megyei kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója az MTI kérdésére elmondta: a beruházás forrásigénye mintegy 30-35 millió forint, amelyet részben a Munkaerőpiaci Alap decentralizált részéből és részben uniós forrásból finanszíroznak.

A hatvan új dolgozót a tervek szerint három lépcsőben veszik fel, a folyamat július elejétől szeptemberig tart - tette hozz Rezsőfi István.

Czomba Sándor emlékeztetett arra is, hogy a kormány a napokban írta ki félmilliárd forint értékű munkahelymegőrző pályázatát a kis-és középvállalkozások számára. A kiírásra eddig két pályázat érkezett, az egyik ezek közül Fehérgyarmat térségéből, a pályamunkák elbírálása a napokban várható.

A támogatást a legalább ötven főt leépíteni szándékozó vállalkozások vehetik igénybe, ugyanakkor a program hat hónapos továbbfoglalkoztatást is lehetővé tesz. Munkavállalónként a kötelező legkisebb munkabér legfeljebb 135 százalékát lehet támogatásként megpályázni - ismertette az államtitkár.

Kaska Zoltán, a Berwin Ruhagyár Zrt. termelési igazgatója az MTI kérdésére elmondta: a Berwin jelenleg összesen 570 főt foglalkoztat vásárosnaményi gyárában és budapesti logisztikai központjában. Az angol Berwin & Berwin Ltd. magyarországi vállalatának tavaly 3 milliárd 55 millió forint volt az értékesítési árbevétele, amelynek 98 százalékát az angol anyacéghez kötődő export tette ki, a termékek nagy részét főleg Nagy-Britanniában, Németországban és Olaszországban értékesítik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.