Hátrányos térségekbe csábítana beruházókat Matolcsy

Az ország leghátrányosabb területein beruházók számára jelentős adókedvezményeket biztosító szabad vállalkozási zónákat alakítana ki a kormány - értesült a Magyar Nemzet. Ez is egy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azon fiókban fekvő tervei közül, amelyekkel Orbán Viktor kormányfő "senkit sem akar ijesztgetni".

Az ország leghátrányosabb területein szabad vállalkozási zónákat alakítanának ki Matolcsy György egyelőre fiókban lévő elképzelése szerint - értesült a Magyar Nemzet. Az ott működő, munkahelyeket teremtő cégeknek fejlesztési adókedvezményeket adnának.

Emellett az érintett vállalkozások számára a szociális hozzájárulási adó mértéke 100 ezer forint bruttó bérig a jelenlegi 27 helyett 14 százalék lenne. A kedvezményeket a beruházás kezdete utáni öt évben lehetne igénybe venni.

Eredetileg ez is az Orbán Viktor által nyilvánosságra hozott úgynevezett munkahelyvédelmi akcióterv része volt, de végül kimaradt a bejelentett anyagból. Ugyanakkor Orbán Viktor erre utalhatott, amikor úgy fogalmazott: "nem akar senkit sem ijesztgetni", de Matolcsy Györgynek még sok terve van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.