Hatmilliós visszahívás a Toyotánál

A Toyota 6,4 millió autót kényszerül visszahívni világszerte, ennek csaknem harmadát Észak-Amerikában. 

A Toyota 6,4 millió autót kényszerül visszahívni világszerte, melyből 2,3 milliót Észak-Amerikában hívnak vissza – írja a Marketwatch. A lépés 5 különböző visszahívást foglal magában, és egy tucat modellt érint. Nem csak Toyotákat, de a gyár technológiáját használó Pontiac és a Subaru egy-egy modelljét is érinti az akció.

Bár az intézkedés okait nem közölték, a Toyota állítása szerint a hiba miatt nem sérült vagy halt meg senki a gyár autóiban. A 2012-es 7,4 millió darabos visszahívást követően ez a legnagyobb ilyen lépése a japán gyártónak. A japán cég papírjai azonnal esni kezdtek a hír megjelenését követően. 

Nagy visszahívások eddig is voltak az autóiparban. Jelenleg a General Motors intézkedése az egyik legfrissebb, legutóbb 1,3 millió darab járművet volt kénytelen visszahívni a szervokormány meghibásodása miatt. Az első milliós darabszámot elérő intézkedés a Volkswagen nevéhez fűződik: 1971-ben 3,7 millió kocsinál kellett rendkívüli javítást elrendelni, azt követően, hogy több mint 70 bejelentés érkezett a T1-es ablaktörlőlapátját tartó csavar meglazulása miatt.

A Toyota 2007 és 2010 között hajtott végre nagyszabású visszahívást, a gázpedál meghibásodásának lehetősége miatt. Ezért az amerikai Állami Forgalombiztonsági Hivatal 16 millió dollárra büntette a társaságot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.