Hatmilliárdos MVM-megbízás

Az MVM Ovit hatmilliárdos kazánépítési megbízást nyert a Tatabánya Erőműtől. Mindkettőnek vannak kapcsolódási pontjai a Simicska-Nyerges-körhöz.
Az MVM Ovit nyerte el a tatabányai fűtőmű fatüzelésűvé alakításának mintegy 6,2 milliárd forintos pályázatát - derül ki az állami MVM közleményéből. A tavaly decemberben aláírt fővállalkozói szerződés értelmében a társaság két, jelenleg földgázüzemű kazánt faapríték-tüzelésűvé alakít, valamint megtervez, legyárt és beépít egy új fatüzelésű forróvízkazánt.

A kazánok átalakításával két 37 megawattos (MW), az új kazán beállításával pedig további 20 MW új kapacitás jön létre. Utóbbi az MVM Ovit kiskunfélegyházi üzemében készül. A megvalósításba az állami cég igyekszik minél több helyi vállalkozót bevonni. A kivitelezés ígéretük szerint ez év végéig tart.

A 2010-ig MVM-tulajdonú Tatabánya Erőmű többsége a városé, kisebbségi tulajdonosa az Elmib Energetikai Zrt. és az Energott Kft. Ezek áttételes tulajdonosa az offshore-szerű svájci Elmib AG és a szakmában ismeretlen Visi Piroska, valamint az MVM-hez hasonlóan a Nyerges-Simicska-körhöz közel állónak tartott Pomázi Csaba és kollégája, Neszmélyi György.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.