Hatmilliárdból épül az új forgalomirányító

Közbeszerzési pályázatot írt ki új központi forgalomirányítója megtervezésére és kivitelezésére a GySEV. A hatmilliárd forintos beruházást az Európai Unió finanszírozza.

Nettó 6,15 milliárd forintra becsüli az ellenértékét a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GySEV) Zrt. a hálózatán kiépítendő központi forgalomirányítás tervezésének és kivitelezésének, amelyre nyílt közbeszerzést írt ki a társaság - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A feladat része új forgalomirányító központ létesítése Szombathelyen, a csornai központ bővítése, egy új forgalomellenőrző üzemirányító központ létesítése Sopronban, továbbá hét vasútállomás biztosítóberendezési távvezérlésének kiépítése. A projekt egészében az Európai Unió kohéziós alapja támogatásával valósul meg.

Az ajánlattevőnek referenciaként fel kell mutatnia az elmúlt öt évből, az EU területén végzett, legalább 250 millió forint értékű állomási biztosítóberendezés létesítését vagy pedig átalakítását, továbbá egy távvezérlő központ telepítését és két állomás távvezérlésének kiépítését. Az ajánlattételi határidő január 16. A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kínáló ajánlattevő lesz a nyertes.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.