Határon átnyúló 13 milliárd euró

Kiírták a Határon Átnyúló Együttműködési Program első, több mint 13 millió euró vissza nem térítendő támogatás elnyerését szolgáló pályázatot.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), mint a program Közös Irányító Hatósága  megjelentette a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI Határon  Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 első pályázati felhívását.
Az Európai Szomszédsági és Partnerségi Eszközből (ENPI) az Unió  kimondottan a külső határokon átnyúló együttműködési programokat  támogatja.

A program célja az együttműködés fokozása és elmélyítése  Ukrajna Kárpátalja, Ivano-Frankivszki és Csernovici régiói és a  tagállamok támogatott illetve "szomszédos" határ menti régiói  között, környezeti, szociális és gazdasági szempontból fenntartható  módon.
Az NFÜ közleménye aláhúzta: az első,egyfordulós pályázati felhívás  keretében a fenntartható gazdasági fejlődés, a turizmus, humán  erőforrás fejlesztés, oktatás, kulturális és innovációs  együttműködések, katasztrófavédelem, valamint a környezet- és  természetvédelem terén megvalósuló határon átnyúló együttműködések  támogatására nyílik lehetőség.


Magyarországon támogatásra jogosult Szabolcs-Szatmár-Bereg és  Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szlovákiából Kassa és Eperjes megye,  Romániából Szatmár, Máramaros és Szucsava megye, ukrán oldalról  pedig Kárpátalja, Ivano-Frankivszki és Csernovici megye.

A potenciális pályázók körét többek között a programterületen  található helyi- és megyei önkormányzatok, az állami- és  önkormányzati intézmények, non-profit szervezetek, kistérségi  társulások, fejlesztési ügynökségek, környezetvédelmi és vízügyi  igazgatóságok, nemzeti parkok, egyetemek, kamarák, turisztikai  szervezetek, munkaügyi központok alkotják - emelte ki a közlemény.

A projekt megvalósításban Projekt Partnerként kötelezően részt  kell vennie legalább egy ukrán és egy tagállami (magyar, szlovák  vagy román) szervezetnek a jogosult programterületről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.