Hat téglagyárát állítja le a Wienerberger

Begyűrűzött az építőipar visszaesése: a kereslet csökkenése miatt három magyarországi téglagyárát bezárja, másik háromban pedig leállítja a termelést a Wienerberger AG. 230 embert eresztenek szélnek.

A társaság kifejti: a magyar lakásépítési piac 2009-ben drasztikusan csökkent az általános gazdasági és pénzügyi válság, valamint a konjunktúra élénkítését célzó intézkedések elmaradása miatt. A magyar téglagyárak termelői kapacitásainak kihasználtsága egyre kisebb, mert a belföldi kereslet becslések szerint 40 százalékkal visszaesett, és csökkent az exportpiacokra - Romániába és Ukrajnába - irányuló szállítmányok mennyisége is.

Tiszavasvár, 2006. január 30.Robot rendezi raklapokra a kiszállításra váró kész terméket. Megkezdodött a Wienerberger Tiszavasvári Téglagyár üzemi próbája. Az osztrák tulajdonú gyár 46 dolgozója napi négy muszakos munkabeosztással 150 millió kistégl
Tiszavasvár, 2006. január 30. Robot rendezi raklapokra a kiszállításra váró kész terméket. Megkezdodött a Wienerberger Tiszavasvári Téglagyár üzemi próbája. Az osztrák tulajdonú gyár 46 dolgozója napi négy muszakos munkabeosztással 150 millió kistégla mennyiségu terméket állít elo 18 típusban. A falazó téglát az ország keleti felében, valamint Romániában és Ukrajnában értékesítik. MTI Fotó: Oláh Tibor

A Wienerberger AG magyarországi leányvállalata, a 12 téglagyárral rendelkező és piacvezető Wienerberger Téglaipari zRt. úgy döntött, hogy az időleges termelési leállások időszaka után gyártási kapacitásait hozzá kell igazítania a megváltozott piaci körülményekhez, ezzel a szükséges mértékben csökkentve költségeit.

A Sopronban, Bátaszéken és a Békéscsabán lévő üzemekben leáll a téglagyártás. Ezekben a gyárakban folyamatos lesz a műszaki állagmegóvás azért, hogy a piaci környezet javulása esetén bármikor újra üzembe lehessen helyezni őket. A piac zökkenőmentes ellátása érdekében a gyárakban továbbra is folyik majd terméktárolás és végeznek értékesítési tevékenységet is.

Az Abonyban, Kisbéren és Mezőtúron lévő téglagyárakat bezárja a cég. A strukturális változtatások miatt a társaság dolgozóinak létszáma előreláthatólag mintegy 230 fővel csökken, így mintegy 330 munkatárs marad a cégnél. A Solymáron, Őrbottyánban, Tiszavasváriban, Balatonszentgyörgyön valamint Kőszegen (téglagyár + gerendagyár) lévő üzemekben gyártják majd a jövőben az innovatív Profi téglarendszert is magában foglaló komplett Porotherm téglaszortimentet - közölte a cég.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.