Háromszázharminc fős elbocsátás a magyar Philipsnél

A Philips székesfehérvári tévégyárában novemberben és decemberben összesen 330 dolgozótól vált meg. Közülük 300 kölcsönzött munkatárs volt.

A Philips Kft. novemberben és decemberben több mint 30 dolgozónak mondott fel, mintegy 300 kölcsönzött dolgozó pedig nem kapott szerződéshosszabbítást a székesfehérvári tv-gyárban - közölte a társaságnál működő VIDEO Szakszervezet.

A közlemény szerint a szakszervezet nem tartja indokoltnak, és nem tudja elfogadni az elbocsátásokat.
A szakszervezet közölte: minden általa teljesíthető jogi és emberi segítséget megad az elküldött tagjainak.
A szakszervezet szerint valószínűsíthető, hogy az elbocsátások 2010 januárjától folytatódnak.

Blazsevácz Péter, a Philips kelet-közép és dél-európai kommunikációs vezetője elmondta, korlátozott létszámcsökkentésről van szó, mivel strukturális változások voltak a gyárban. Így például átalakult a termékszerkezet.

A bérelt állományról elmondta, változásának szezonális okai vannak. A harmadik és a negyedik negyedévben több munkásra van szükségük, mert ekkor felfut a termelés. Az év elején, első félében viszont sokkal kevesebb terméket állítanak elő, s ekkor nincs szükségük annyi bérelt dolgozóra. Ez azonban lényegében minden évben így van, s nemcsak 2009-re jellemző. Egy korábbi közlés szerint a Philips a csúcsidőszakban több mint 2 ezer embernek ad munkát a gyárban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.