Hárommilliárdot parkoltunk és matricáztunk el mobilon

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által működtetett Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) forgalma meghaladta a 2,94 milliárd forintot az idei és első negyedévében - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. pénteken az MTI-vel.
A rendszeren keresztül megvalósult mobilparkolási fizetésekből, autópálya e-matrica és HU-GO viszonylatijegy értékesítésből származó bevételek összességében 7 százalékkal nőttek az előző negyedévhez képest.

A mobilparkolásból származó forgalom 1,897 milliárd forintot ért el 2015 első három hónapjában, szemben a tavalyi év utolsó negyedévének 1,776 milliárd forintos bevételével. A rendszer 4 millió 363 ezer mobilparkolási tranzakciót bonyolított az idei első negyedévben.

Az autópálya e-matricából és HU-GO TopUp és viszonylati jegy értékesítéséből 1,047 milliárd forint bevétel származott, ez közel 10 millió forinttal magasabb az előző negyedévinél. A vásárlások száma 213 ezer volt az év első három hónapjában.

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója a közleményben kifejti, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2015 januárjában elindította az országos Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform (NEJP) kialakítását, amely a közösségi közlekedés intelligens rendszereivel együtt valósul meg. Hozzátette, hogy a NEJP idei évi elindulásával "Európában egyedülálló, országosan egységes a közösségi közlekedést is kiszolgáló jegyrendszer valósul meg."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.