Háromcsillagos szálloda épül Szekszárdon

Háromcsillagos, ötven férőhelyes szállodát épít a térségi borturizmus fellendítésére a szekszárdi Mészáros Borház. A hétszázmillió forintos beruházáshoz közel 500 milliót az Európai Unió adott támogatásként.

Hétszázmillió forintos beruházással háromcsillagos szállodát épít a Mészáros Borház Kft. Szekszárdon. A városban az elmúlt négy év során négyszázzal csökkent a kereskedelmi szálláshelyek férőhelyeinek száma.

Mészáros Pál, a borászati cég ügyvezető igazgatója elmondta: a kft. a 22 szobás, ötven fő fogadására alkalmas szálláshely építéséhez 487 millió forintos európai uniós támogatást nyert el.

A beruházástól azt várják, hogy élénkíti a szekszárdi borturizmust, sok érdeklődő ugyanis jelenleg nem talál szállást a tolnai megyeszékhelyen - tette hozzá.

A KSH adatai szerint Szekszárdon 2008-ban kilenc kereskedelmi szálláshelyen 1001 férőhely volt, 2011-ben hat szálláshely már csak 604 férőhelyet kínált.

Berlinger Attila, a Szekszárdi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ezzel kapcsolatban megjegyezte: több, kisebb szálláshely megszűnése mellett a Gemenc Hotel bezárása önmagában kétszáz férőhellyel csökkentette a város szálláskapacitását.

Az önkormányzat turisztikai cégének vezetője szerint a 2012-es adatok jobbak lesznek a tavalyinál, mivel tartalmazzák majd a helyi borászatok szálláshelyeinek azóta megvalósult bővítését.

A tolnai megyeszékhelyen az utóbbi években a vendégéjszakák száma is csökkent: 2009-ben még tizenháromezer éjszakát töltöttek el a városban a turisták, 2011-ben már csak 10.521-et.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.