Három év múlva tőzsdére léphet a Brokernet

A Brokernet 2012-re tőzsdekész vállalatcsoporttá válik, erre készülve az értékesítést végző cégek megalapították áprilisban a Brokernet Investment Holding Zrt.-t - közölte a Brokernet csoport.

A Brokernet csoport zászlóshajója, az értékpapír-alapú befektetési-biztosítási konstrukciókat közvetítő Brokernet Zrt.  folyamatos díjfizetésű állománya - a 2007-ben elért 28,7 milliárd  forintról - 34,2 milliárd forintra növekedett tavaly. A  hitelközvetítő Bankbroker az előző évi 40,7 milliárddal szemben,  2008-ban 57,3 milliárd forint hitelhez segítette hozzá ügyfeleit. A  biztosítások közvetítését ellátó Palladium-Brókerház alkuszcég élő  állománydíja 2008-ban meghaladta a 7,5 milliárd forintot.

A cégcsoport ingatlanközvetítő cége a Platea és a  befektetési  alapkezelő társasága 2008-ban kezdte meg tevékenységét. A  befektetési alapkezelő Quantis Investment Management Zrt. alig 5  hónap alatt a kezelt állományát 24 milliárd forintra növelte.

A közlemény rámutat: tavaly megkezdődött az átvilágítási és  átalakítási folyamata tőzsdére lépés érdekében. Ennek keretein belül  új vállalati holding struktúrát alakítanak ki, amely 5-10 éves  időtávban meghatározza a vállalatcsoport hatékony működésének a  keretét.

A tőzsdére felkészülés részeként 2009. április 3-án bejegyzésre  került a Brokernet Investment Holding Zrt. A társaság tulajdonosa a  Brokernet Zrt., a Palladium Kft. a Bankbroker Kft. a Platea Kft. és  a Quantis Zrt., valamint  a Brokernet Akadémia, és a Bnet Invest  Kft.

Ezzel párhuzamosan a holding tagvállalatainak működési,  üzemeltetési operatív hátterét biztosító tevékenységeket - pénzügy,  kontrolling, informatika, logisztika, beruházás és üzemeltetés,  emberi erőforrás, kommunikáció, contact center és központi  adminisztráció - egy szolgáltató cégbe, a B-Logic Kft.-be szervezték  ki, amely ugyancsak a Brokernet Investment Holding Zrt. tulajdonában áll.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.