Új fejlesztéssel bővült a kutyakereső applikáció

Augusztus végén elsősegélynyújtó tartalommal bővült a Vigyél Haza kutyakereső alkalmazás. Az azonos nevet viselő alapítvány és a Telenor együttműködésében fejlesztett egyedülálló applikáció két éve mutatkozott be, azóta segíti az elveszett kutyák megtalálását és az új ebek örökbefogadását, s emellett a kutyabarát szállások és éttermek fellelését.

Az okostelefon-alkalmazást már az indulás utáni hetekben tízezren töltötték le, majd a felhasználók száma fokozatosan ennek több mint kétszeresére nőtt. Napjainkig 4700 gazdi töltött fel adatokat a rendszerbe a kutyájáról, hogy ha az elkóborolna, azonnal értesíthesse a közelben tartózkodókat. Regisztrálni lehet azokat az ebeket is, akiket kóborolni láttak – belőlük jelenleg három és fél százat tartanak nyilván –, illetve azokat, akiket megtaláltak és átmenetileg befogadtak. Külön menüpont alatt szerepelnek az elveszett kutyák – ezekben a hetekben hetven négylábút keres a gazdája. Az indulás óta 32 menhely és állatvédő szervezet regisztrálta a gazdira váró ebeket – belőlük mintegy ezer van –, a rendszer velük együtt jelenleg összesen több mint 6100 négylábút tart nyilván.

Létrejöttének második évfordulójára, 2015 augusztusára három frissítéssel bővült az alkalmazás. Jelentős előrelépésként elsősegély-oktatóanyaggal egészült ki, így azonnali segítséget kaphatnak a bajba jutott vagy sérült állatok, amivel akár az életüket is meg lehet menteni. Az app továbbá elérhetővé vált iPhone-on is, és immár automatikusan érzékeli, ha angol nyelvű készülékre töltik le – ilyenkor a tartalma is angolul jelenik meg, tovább szélesítve a lehetséges felhasználók körét.

A Vigyél Haza Alapítvány életre hívója, Óvári András az újdonságok bemutatásakor emlékeztetett arra: a folyamatosan bővülő alkalmazás adatbázisában több száz kutyabarát szállás, étterem, kávézó és kutyafuttató címe és fényképe is megtalálható, a listát partnerük, a Kutyabarat. hu folyamatosan frissíti. Az alkalmazás elérhető a Google Playen és az App Store-ban. (T. S.)

BŐVEBBEN: vigyelhaza.hu

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.