Harmincmilliárdos árvízvédelmi program indul

Harmincmilliárd forintos árvízvédelmi program indítását jelentette be Győrben, egy vízügyi konferencián Molnár Csaba kancelláriaminiszter.

 A 2002-es nyári és a 2006-os tavaszi árvíz tette szükségessé a 30,1 milliárdos összegű program meghirdetését, amelyről szerdai ülésén döntött a kormány. Mint Molnár Csaba elmondta, a költségekbe a magyar kormány 4,51 milliárd forinttal szállna be, a fennmaradó részt pedig uniós finanszírozásból teremtenék elő.

A munkálatok 152 település 510 ezer lakosa számára teremthet a mainál nagyobb védettséget. A program egyebek mellett mintegy kétszáz kilométernyi árvízvédelmi töltést, 25 kis- és nagyműtárgy építését, korszerűsítését, illetve 132 kilométernyi töltéskorona burkolását, felújítását, tartalmazza - mondta. A pontos ütemezést a támogatási szerződés tartalmazza majd, de az eddigi tapasztalatok alapján fél-egy évre van szükség a brüsszeli döntés megszületéséhez; a rendelkezésre bocsátott uniós forrásokat 2013-ig kell felhasználni, és 2015-ig elszámolni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.