Hamis pókember a NAV hálójában

Kínai konténerben utazó pókember gyermekjelmezeket, papucsokat, háztartási eszközöket foglaltak le a Nemzeti Adó és Vámhivatal pénzügyőrei a törökbálinti DEPO-ban. A megtalált távol-keleti hamisított csempészáruk együttes értéke néhány nap alatt elérte 6,6 millió forintot.

A NAV Pest Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai egy, a törökbálinti DEPO-ba érkezett kínai konténer vámkezelésénél bukkantak szabálytalanságokra. A vámvizsgálatot végző pénzügyőr a rakomány tételes átvizsgálása során úgy találta: a vámkezelést kérő cég csak a konténerben található áru egy részét tüntette fel az árunyilatkozaton. A vizsgálat során több mint 14 ezer darab különféle háztartási eszköz, édesség és kozmetikai termék került elő.

Ezután egy 1300 pár papucsot tartalmazó – szintén kínai – konténer következett. Az alapos vizsgálat során azonban a pénzügyőröknek feltűnt, hogy a papucsok megtévesztésig hasonlítanak egy márkavédett termékhez, melynek gyártására vonatkozóan a vámkezelést kérő cég nem rendelkezett engedéllyel, ezért azok valószínűleg hamisítványok.

Egy harmadik kínai konténer Pókember gyermekjelmezeket tartalmazott, azonban ezeken nem volt feltüntetve a szerzői joggal rendelkező cég megnevezése.

A pénzügyőrök háztartási eszközöket 1,6 millió, papucsokat kettő millió, gyermekjelmezeket több mint három millió forint értékben foglaltak le. Az első esetben csempészet bűncselekménye, a másik két esetben pedig szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett miatt tettek feljelentést.

Nem mind pókember, ami annak látszik.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.