Hamis weboldal fenyegeti az MKB ügyfeleit

Ismeretlen csalók az MKB NetBANKár oldalára a megtévesztésig hasonló, hamis weboldalt hoztak létre - hívta fel a figyelmet az MKB Bank.
A pénzintézet szerint a csalók a hamis weboldal létrehozásával a NetBANKár-azonosítók megszerzésére törekszenek, hogy ily módon hozzáférhessenek az ügyfelek pénzügyi adataihoz, pénzéhez - foglalja össze a VG.hu. Figyelmeztetnek arra, hogy ha az ügyfelek a Google segítségével próbálják elérni az MKB Bank oldalát, akkor a hamis weblap hirdetés formájában akár az első találatok között is megjelenhet.

A közlemény hangsúlyozza: az MKB NetBANKár használatához bevezetett, a tranzakciókhoz kötött kötelező SMS aláíró jelszó és az EV-SSL technológia a bank minden ügyfele számára kiemelt védelmet nyújt a csalárd pénzmozgással járó tranzakciók ellen.

A biztonság alapfeltétele, hogy a tranzakciót aláíró SMS-t, amelyet az ügyfelek saját mobiltelefonjaikra kapnak, semmilyen körülmények között ne adják meg adathalász oldalon. Az MKB nyomatékosan kéri ügyfeleit arra is, hogy ne adják meg személyes azonosítójukat, jelszavukat, e-mail címüket a hamis oldalon. Amennyiben ez mégis előfordult, az érintettek haladéktalanul jelezzék azt az MKB Bank Contact Centerének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.