Hamar elkapkodják a mosógépcsere-támogatást

A pénzügyi keret kimerülése miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán felfüggesztette a mosógépcsere-pályázatok befogadását a közép-dunántúli régióban is. A régióban július 16-án, csütörtökön 10 óra 30 percig lehet még pályázatokat beadni.

A pályázati útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig kaphatnak támogatást. Azok a sikeres pályázatok, amelyek a keret kimerülése miatt nem jutnak támogatáshoz, tartaléklistára kerülnek, és az újabb források rendelkezésre állása esetén válnak támogathatóvá - közölte az NFM.

Az Otthon Melege program ötödik, mosógépcsere-alprogramjára beérkezett 40 ezer pályázat és az azt övező fokozott figyelem megerősíti a tárcát a lakossági energiahatékonyságot ösztönző munkája sikerében - hangsúlyozta a minisztérium. Az NFM a továbbiakban is folyamatosan azon dolgozik, hogy a lakossági energiahatékonysági programok hátterét biztosító források a jövőben is rendelkezésre álljanak - közölték.

Az Otthon Melege program keretében meghirdetett, energia-megtakarítást eredményező mosógépcsere-pályázat július 1-jén a nyugat-dunántúli régióban indult el, majd július 6-án a dél-dunántúli, július 7-én a közép-magyarországi, július 8-án az észak-alföldi, július 13-án a dél-alföldi, július 14-én az észak-magyarországi, július 15-én pedig a közép-dunántúli régióban folytatódott. Mind a hét régióban már az első napon felfüggesztették a pályázatok befogadását forráskimerülés miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.