Halvány kiskereskedelmi élénkülés

Májusban tavaly májushoz képest 0,7, egy hónap alatt pedig 0,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom. Ez közel áll az év eleje óta mért nullaközeli értékekhez, de azok közül egyelőre a legjobb.

Májusban a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 0,7 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom - írja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az első öt hónap átlagában 0,2 százalékos csökkenést mértek. A megtisztított adatok szerint a májusi értékesítés 0,5 százalékkal haladta meg az előző havit.

A KSH kedden nyilvánosságra hozott adatai szerint az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben májusban 646 milliárd forint értékű árut forgalmaztak. Az első öt hónapban 2 ezer 919 milliárd forint volt a forgalom.

Áprilisban és márciusban a megtisztított éves összevetésű adatok szerint csökkent a forgalom, 1,2 és 0,9 százalékkal.

E két hónapban az előző hónaphoz képest a megtisztított adatok szerint is csökkenést mutatnak az adatok az előző hónaphoz képest: áprilisban 0,3, márciusban 0,5 százalék volt a visszaesés.

Januárban és februárban az éves adatok szerint 0,1-0,1 százalékkal nőtt a forgalom. A megtisztított havi adatok szerint februárban stagnált, januárban pedig 0,6 százalékkal volt nagyobb a forgalom.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.