Ha nincs megegyezés országos sztrájk is lehet a vasútnál

Az országos sztrájkot sem tartja elképzelhetetlennek a Vasutasok Szakszervezete, amennyiben nem vezetnek eredményre a MÁV Zrt.-vel, a záhonyi térségben tervezett létszámleépítésekkel kapcsolatos tárgyalások - közölte a Vasutasok Szakszervezete (VSZ).

A MÁV Lokomotív Hotels Zrt.-nél, a MÁV Záhony-Port Zrt.-nél és a MÁV Raktár Kft.-nél bejelentett jelentős létszámcsökkentések miatt a szakszervezet felszólította a kormányt, hogy tegyen lépéseket a vasúti szektor versenyképességének megteremtése érdekében, mert ennek hiányában a MÁV Zrt. és a tulajdonában lévő vasúti tevékenységet végző gazdasági társaságok olyan hátrányt szenvedhetnek, amely azok leépüléséhez és munkahelyek ezreinek elvesztéséhez vezethet.

Emellett a Vasutasok Szakszervezete elfogadhatatlannak tartja azt a gyakorlatot, miszerint a MÁV Zrt., mint tulajdonos nem biztosítja a feltételeket a gazdasági társaságai hosszú távú folyamatos működéséhez, és az emiatt bekövetkező csődhelyzet következményeiért sem vállalja a felelősséget.

A szakszervezet azonnali tárgyalásokat kezdeményezett a MÁV vezetésével, valamint felhatalmazta a Záhony térségében működő Területi Képviseletét és alapszervezeteit, hogy szükség esetén sztrájkot hirdessenek. Amennyiben a tárgyalások sikertelenek lesznek a VSZ az országos sztrájkot sem tartja elképzelhetetlennek.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.