Ha késik a bevallás, ugrik az egy százalék

Több postán hosszabbított nyitva tartással várja az ügyfeleket a Magyar Posta a személyi jövedelemadó bevallási határidő utolsó napján, május 20-án, szerdán.

Az éjjel-nappal nyitva tartó budapesti 145-ös postán (XIV. Amerikai út 25.) kívül, a 62-es posta (Nyugati pályaudvar) és a 72-es posta (Keleti pályaudvar) 24.00 óráig, míg a 114-es posta (Mammut Bevásárlóközpont) 21 óráig áll az ügyfelek rendelkezésére.
Vidéken, valamennyi megyeszékhelyen, legalább egy posta 20 óráig tart majd nyitva május 20-án.

A Magyar Posta felkészült a várható forgalomnövekedésre, ugyanakkor az ügyfeleket arra kéri, hogy időben érkezzenek a postára, vegyék figyelembe a várakozási időt. A posta a küldemény felvételét a tényleges felvételi dátummal ismeri el, így ha az ügyfél a bevallási határidő utolsó napján közvetlenül éjfél előtt érkezik a postára, de a küldemény felvételére csak éjfél után kerül sor, akkor azon a tényleges dátumot rögzítik. Ez a bevallást tekintve nem jelent kockázatot, ám ha a magánszemély rendelkezik az egy százalékáról, akkor éjfél utáni feladással ezt már nem fogja elfogadni az adóhatóság. Ez ugyanis késve benyújtott bevallásnak minősül, ami kizárja a rendelkezést az adóról.

Korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fővárosi és megyeszékhelyeken található központi ügyfélszolgálatai rendkívüli nyitva tartással várják az adózókat a személyi jövedelemadó-bevallások beadási határidejéig, május 20-ig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.