Gyulay volt cégtársának családja is nyert trafikot

Nemcsak családtagjai, hanem Gyulay Zsolt volt cégtársai is nyertek koncessziót a trafikpályázaton. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója környezetében lévő személyek összesen tíz trafikot nyithatnak.

Három trafikkoncessziót kapott a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. vezérigazgatója, Gyulay Zsolt volt üzlettársa és jóbarátja, Czupy Gábor családja – írja a Blikk. Czupy Gábor testvére, Tóthné Czupy Adrien Sopronban egy, míg fia, Czupy Dániel a fővárosban kapott két koncessziót.

A Czupy család és a Gyulay házaspár korábban az Americard Kft.-ben voltak üzlettársak. A cégben Czupy Gábor felesége, Czupyné Németh Klára volt társtulajdonos 1996 és 2000 között. A cégbe 2006-ba került be a soproni nyertes Tóthné Czupy Adrien.

A napilap emlékeztet rá, hogy a most feltárt esetekkel együtt a Gyulay családi-ismeretségi körébe tartozók összesen tíz koncessziót nyertek el. Korábban kiderült, hogy Gyulay sógora két trafikjogot kapott Óbudán, majd egykori főnöke és barátja Olaszországban sportoló lánya szintén nyert óbudai trafikokat. Ezt követően kiderült, hogy sógornője is három dohányboltra kapott koncessziós jogot.

Gyulay Zsolt korábban lapunknak adott interjúban úgy fogalmazott: korábbi barátai felhívták őt, hogy segítsen nekik a trafikpályázaton, ám ő senkinek sem segített.

Az NDN vezetője arra is felhívta a figyelmet: az NDN csak előkészítette a pályázatok elbírálását, ám nem ő döntött. Gyulay Zsolt ugyanakkor nem válaszolt lapunk többször feltett kérdéseire, miszerint terveznek-e belső vizsgálatot az NDN-nél, hogy feltárják, nem szivároghattak-e ki a pályázók elvileg titkos adatai, esetleg a teljes névsor? Ugyancsak nem válaszolt a Gyulay Zsolt vezette állami cég, hogy pontosan miből állt ez az előkészítő munka?

Az üggyel kapcsolatban Gyulay Zsolt csak egy nyilatkozatot juttatott el lapunknak, melyben méltánytalannak nevezte, hogy a sajtó megírta a tágabb családja által nyert koncessziókat, ugyanakkor hangsúlyozta: a családja semmiféle előnyt nem élvezett a pályázaton.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.