Gyulay: a koncessziós szerződések nem közérdekű adatok

A szerződéskötések jelenleg is zajlanak; a nyertes pályázatok a koncessziós szerződések részei lesznek, és nem minősülnek közérdekű adatnak – mondta Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Duna Közbeszéd című műsorában.

Már jelentkezhetnek azok a sikertelenül pályázó trafiküzemeltetők, akik eddig is dohánytermék-kiskereskedelemmel foglalkoztak. Az új felhívás célja, hogy a dohánykereskedelem átalakítása ne érintse hátrányosan azokat a magyar családokat, amelyek korábban is ebből éltek.

A nemzeti dohányboltokra kiírt pályázatokat nem nyerték meg automatikusan azok, akik korábban is dohánykereskedéssel foglalkozó kisboltot üzemeltettek – mondta a Duna Közbeszéd című műsorában a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Gyulay Zsolt hozzátette: felméréseik szerint így is száz alatt van azoknak a száma, akik nem nyertek annak ellenére, hogy korábban hivatásszerűen foglalkoztak ilyesmivel.

A társadalomnak is az az elvárása ugyanakkor, hogy aki eddig is csak ebből élt, az ne veszítse el megélhetését – jelentette ki. A korábbi trafikosok azonban nem feltétlenül tudtak olyan üzleti tervet készíteni, ami megfelelt az új kiírás és a bírálóbizottság feltételeinek – hangsúlyozta.

A szerződéskötések jelenleg is zajlanak, 5415 nyertes van jelen pillanatban – tájékoztatott Gyulay Zsolt. Arról is beszélt, hogy a nyertes pályázatok a koncessziós szerződések részei lesznek, és nem minősülnek közérdekű adatnak. A nyertes pályázat a pályázó „személyes adata” – közölte. A koncessziós törvény alapján nyilvánosságra lesz hozva minden olyan szempont, amely nyomán el lettek bírálva a pályázatok – tette hozzá.

Kérdésre reagálva kifejtette: az illetékes minisztériumtól nem kerültek ki listák és nevek. – Folyik a vizsgálat, és bízom abban, hogy ha lezárul, bebizonyosodik: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mindenben megfelelt a törvényben előírtaknak – mondta a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Vannak bizonyos sajtóhírek, és vannak tények – jegyezte meg Gyulay Zsolt, hangsúlyozva: az egy dolog, hogy mit gondolnak és milyen felelőtlen ígéretet tettek egyes polgármesterek a saját városaikban, másik dolog, hogy hogyan is zajlottak az elbírálások.

A vezérigazgató cáfolta azokat a híreket is, amelyek szerint egy piaci cég alá szerveznék ki a nemzeti dohányboltok ellátását. A Zrt. nem folyik bele a dohánykereskedelembe – emelte ki, hozzátéve: az a feladatuk, hogy ellenőrizzék a nyerteseket és a majdani boltokat, valamint, hogy minden területen megoldják az ellátást. (forrás: Hirado.hu)


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.