Gyorsít a GYSEV: több az utas a nyugati végeken

Közel nyolc százalékkal több utast szállított tavaly a GYSEV, mint egy évvel korábban.

A 3 millió 395 ezres szám - a cég közleménye szerint - csaknem negyedmilliós, azaz 7,8 százalékos  utasszám-emelkedést mutat. Tavaly márciustól folyamatosan emelkedett az utasok száma: az előző év azonos időszakához képest augusztusra már csaknem 6, októberre pedig 7,5 százalékkal utaztak többen a GYSEV járatain.

Az összesített adatok szerint év végére 245 ezerrel volt több utasa a vasúttársaságnak, mint 2010-ben annak ellenére, hogy az adatsorban nem szerepelnek a tavaly decemberben átvett, összesen 214 kilométernyi vonal mutatói.

Legnagyobb mértékben, 16 százalékkal a teljes árú menetjeggyel utazók száma emelkedett. Egy-egy utas átlagosan 44 kilométert utazott a GYSEV-vel, akárcsak 2010-ben. Ez a cég szerint azt mutatja, hogy a növekményt a naponta munkába járók adják.

Dávid Ilona, a GYSEV elnök-vezérigazgatója szerint az emelkedő üzemanyag árak mellett a vasúti szolgáltatások folyamatos javítása is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen arányban növekedjen a vasutat választó utasok száma a társaság vonalain. A vasúttársaság első emberét idéző közleményből kiderül: Szombathely és Szentgotthárd között a korábbi 60 helyett már 120 kilométeres sebességgel közlekednek a vonatok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.